Sluit

CO2-neutraal drukwerk helpt mee aan een schone toekomst

Heldere productie, de mooiste materialen

###Kunst uit het boekje

Echter dan echt in
de kleurrijke catalogus

> Amsterdamse pleinen in Hardinxveld
logo
T (0184) 614 011
E .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Zo werkt klimaatneutraal produceren

Gecertificeerde CO2-compensatie

Wij bieden u, als eerste drukkerij in Nederland, de mogelijkheid om gecertificeerd, 100% klimaatneutraal te produceren. Tuijtel is hiervoor gecertificeerd door natureOffice®. Het werkt als volgt.

Het percentage CO2 dat vrijkomt in het proces van papierproductie tot en met de logistiek wordt gecompenseerd door het reduceren van dezelfde hoeveelheid CO2 elders. Gezien het effect van broeikasgassen op het wereldwijde klimaat, maakt het niet uit waar emissiereductie plaatsvindt. Bij de berekening van de benodigde CO2-compensatie voor uw order wordt dus rekening gehouden met het gehele proces, van grondstof tot en met distributie naar uw doelgroep. Zo bent u ervan verzekerd dat u het volledige proces compenseert en niet slechts een klein deel daarvan; 100% klimaatneutraal dus.

natureOffice® initieert en ondersteunt projecten waarbij CO2-emissies worden vermeden, beperkt of gecompenseerd. Dit zijn projecten op het gebied van natuurbeheer of duurzame energie uit zon, wind, water of biomassa, veelal in derde wereld landen. De CO2-uitstoot van de druk- of printorder wordt bij natureOffice® aan de hand van een aantal gegevens berekend, geregistreerd en gekoppeld aan het door u gekozen project. U ontvangt hiervan een officieel certificaat en u mag het natureOffice®-logo gebruiken, met een via internet traceerbare code die refereert aan het gekozen project.

Jaarlijks compenseren onze opdrachtgevers circa 675 ton CO2-uitstoot door de inzet van klimaatneutraal produceren. Op deze wijze is al ruim 1 miljoen kilo CO2 gecompenseerd! Helpt u ook mee aan een klimaatneutralere wereld? Vraag uw order- of accountmanager om meer informatie.

Kerstperiode Tijdens de kerstperiode produceren wij niet op volle kracht en we zijn beperkt bereikbaar.

Lees meer >

Klimaatneutraal

Wist u dat Tuijtel als eerste drukkerij in Nederland gecertificeerd
is om 100% C02-neutraal drukwerk te maken?

Lees meer >