Ons kleinste drukwerk in een paperstorm

###Architectuur komt tot leven

Fotografie, redactie en 
drukwerk zijn één

> Weer eens wat anders: Japanse bindwijze
logo
T (0184) 614 011
E .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Jaarverslag als katalysator van creativiteit

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke crossovers. Het fonds is in 2013 van start gegaan en heeft de taak de rijke traditie die Nederland heeft in toegepaste kunsten te continueren en te vernieuwen. Een jaarverslag van zo’n organisatie kan niet anders dan heel creatief zijn.

En ook voor de verslaglegging over 2014 is dat inderdaad weer het geval. Bovendien speelde ook duurzaamheid een belangrijke rol. De grafisch ontwerpers van Onna Verwoerd ontwikkelde het concept voor het jaarverslag als pocket en integreerde daarin een schetsboek.

De gedachte hierachter: grote ideeën beginnen klein, als ‘krabbel’ in een schetsboek. Als de pocket wordt omgedraaid ‘ontstaat’ het schetsgedeelte. Het papier hiervoor komt uit het magazijn van Tuijtel: FSC-gecertificeerd en afkomstig uit restpartijen.

Met de keuze van het Stimuleringsfonds om de uitgave ook gecertificeerd, 100% klimaatneutraal te laten produceren door Tuijtel, krijgen zowel creativiteit als duurzaamheid volop de aandacht.

Bijzonderheden

Bijna 400 pagina’s binnenwerk, jaarverslag en schetsboek in één, FSC-papier en gecertificeerd 100% klimaatneutraal geproduceerd. De pocket is Zwitsers gebrocheerd en voorzien van ronde hoeken. Het omslag heeft een linnen laminaat.
 

Vergelijkbare cases

Groen boek zonder eind en begin

Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd. Zo is het ook met groen ondernemen. Organisaties en bedrijven voeren dit gefaseerd in....

Laserstansen: details tot in de kleinste puntjes

Geregeld mogen wij het drukwerk van opdrachtgevers verfraaien met een laserstans. Toch is het nog niet voor iedereen een bekende...

Vierkant achter cultuur

Het Haagse kunst- en cultuurbeleidsplan heel origineel en treffend vorm geven. Zo luidde de opdracht voor Trapped in Suburbia. Dit...

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!