Sluit

Verrassend kleurenpalet
in elke uiting 

Innovatie krijgt vorm

###Architectuur komt tot leven

Fotografie, redactie en 
drukwerk zijn één

> Weer eens wat anders: Japanse bindwijze
logo
T (0184) 614 011
E .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | Trapped in Suburbia

Vierkant achter cultuur

Het Haagse kunst- en cultuurbeleidsplan heel origineel en treffend vorm geven. Zo luidde de opdracht voor Trapped in Suburbia. Dit grafisch ontwerpbureau kwam tot een vierkant huzarenstukje. Of beter gezegd: een tangram.

Een tangram is een vierkante Chinese legpuzzel waarmee je oneindig veel verschillende puzzels kunt maken. De stukjes van het tangram zullen daarbij nooit in aantal toenemen, noch in vorm veranderen. Het tangram (of zevenbord) bestaat altijd uit zeven stukjes die ontstaan door het vierkant op een speciale manier te snijden.

De puntgave productie van het tangram was cruciaal. Perfect sluitend drukwerk, hoogstaand naaien en brocheren en heel strak snijwerk. Dat waren enkele ingrediënten van de opdracht aan Tuijtel. Met een zeer tevreden klant als eindresultaat. Vooral het snijden luisterde nauw. Speciaal hiervoor is een maatwerk 3D snijmal ontwikkeld en geprint via Tuijtel.

Trapped in Suburbia sluit met het tangram-concept naadloos aan op het karakter van het meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2017-2020: een naslagwerk dat uitdaagt om te spelen en dat ruimte geeft tot creativiteit. De titel luidt ook niet voor niets: ‘Ruimte voor de spelende mens’. Een directe verwijzing naar ‘New Babylon’, het architectonische werk van kunstenaar Constant Nieuwenhuys.

Met ‘New Babylon’ schetst Nieuwenhuys een ideale wereldwijde stad waar de mens zich volledig op zijn creativiteit kan richten, zodat hij een spelende mens kan zijn. De vorm van de stad ligt hierbij niet vast: ‘Alles moet mogelijk blijven, alles moet kunnen gebeuren, de omgeving wordt gecreëerd door de activiteiten van het leven en niet andersom.’

Tip: De foto van de lege witte doos is verrassender dan u denkt. Klik er maar eens op.

Bijzonderheden

De 7 onderdelen van het tangram bestaan uit genaaid gebrocheerde brochures, variërend van 144 tot 192 pagina’s. Op de buitenzijde is softtouch laminaat aangebracht en er is gebruik gemaakt van FSC-papier.
 

Vergelijkbare cases

Weer eens wat anders: Japanse bindwijze

In het boekje ‘Identiteit dankzij diversiteit’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken komen kunst en design samen van fotografen en...

Laserstansen: details tot in de kleinste puntjes

Geregeld mogen wij het drukwerk van opdrachtgevers verfraaien met een laserstans. Toch is het nog niet voor iedereen een bekende...

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!