Sluit

Fotografie, redactie en
drukwerk zijn één 

Architectuur komt tot leven

###Architectuur komt tot leven

Fotografie, redactie en 
drukwerk zijn één

> Weer eens wat anders: Japanse bindwijze
logo
T (0184) 614 011
E .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | Kris Kras Design

Weer eens wat anders: Japanse bindwijze

In het boekje ‘Identiteit dankzij diversiteit’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken komen kunst en design samen van fotografen en jonge ontwerpers.

Zij kregen de opdracht om het interieur van het nieuwe onderkomen voor de Permanente Vertegenwoordiging en de Ambassade van het Koninkrijk in Brussel de gewenste uitstraling mee te geven: dat Nederland in het hart van de Europese Unie staat. Elke etage (0 t/m 7) heeft door steeds een andere kunstenaar een eigen uitstraling gekregen dat aansluit op het thema ‘Identiteit dankzij diversiteit’. Dit thema is gebaseerd op het idee dat dankzij de verscheidenheid van culturen er een gemeenschappelijke unieke Europese identiteit lijkt te ontstaan. Dat allemaal gezegd hebbende…. Hoe presenteer je een dergelijk thema in een boekwerk? Kris Kras Design uit Utrecht koos voor de Japanse bindwijze.

De Japanse bindmethode is een speciale manier van garenloos binden waarbij verschillende variaties mogelijk zijn. Belangrijkste kenmerk van deze bindmethode: iedere set van 4 pagina’s is aan de voorzijde ‘gesloten’. De binnenzijde van de vier pagina’s kan naar keuze wel of niet bedrukt worden. In combinatie met de juiste papiersoort zijn bij bedrukking leuke effecten te creëren. Ook kan een extra vel in de gesloten pagina's geschoven worden. Dit vel kan bereikbaar worden gemaakt door een perforatie aan de voorzijde. Bij het boekje ‘Identiteit dankzij diversiteit’ is voor het binnenwerk gekozen voor 60 grams Soporset Premium Offset FSC-papier mét bedrukking. Door de keuze voor dit licht-transparante papier wordt de illusie van een schaduw gecreëerd. Het knalgroene omslag en de liggende uitvoering maken het boekje tot een mooi naslagwerk.
 

Bijzonderheden

Garenloze uitvoering, Japans gebonden in felgroen linnen band met rood/wit geblokte kapitaalbandjes, rood leeslintje en schutbladen. Voorzijde voorzien van verdiepte blindpreeg.
 

Vergelijkbare cases

Vintage en singersteek: hippe combinatie

Vintage Industries is een kledingmerk dat sinds 1990 bestaat. Het staat voor duurzame kwaliteitskleding voor iedere gelegenheid en de...

Vierkant achter cultuur

Het Haagse kunst- en cultuurbeleidsplan heel origineel en treffend vorm geven. Zo luidde de opdracht voor Trapped in Suburbia. Dit...

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!