Sluit

Kunst uit het boekje

###Topdesign binnen handbereik

De nieuwste trends in een
oogstrelend magazine

Dit zijn de mogelijkheden

GOLD STANDARD PROJECTEN

Onze CO2-compensatiepartner natureOffice® staat garant voor klimaatbeschermings-projecten die Gold Standard gecertificeerd zijn. Denk hierbij aan bosbeschermings- en herbebossingsprojecten en projecten waarbij waterkracht, windenergie, zonne-energie of energie-efficiency centraal staan.

Via Tuijtel kunt u uit één van deze internationale projecten kiezen. Omdat er veel mogelijkheden zijn, hebben wij het u alvast makkelijk gemaakt met een voorselectie. Deze bestaat uit: Project TOGO en Nederland PLUS, wat is gekoppeld aan een Gold Standard project.

Project Togo
Dit klimaatbeschermingsproject heeft een minimale looptijd van 30 jaar en bevindt zich in de West-Afrikaanse staat Togo. Project TOGO creëert een duurzaam ecosysteem en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Met name de actieve rol van de bevolking zelf maakt dit project heel succesvol. In 2018 is een medewerker van Tuijtel in Togo geweest. Wij hebben dus informatie voor u uit eerste hand.

Nederland PLUS | iets extra's
Kiest u voor Nederland PLUS, dan vindt de officiële CO2-compensatie plaats via het Project Togo, maar bovendien gaat er per CO2 ton, 5 euro naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Dit is een nieuw natuur- en recreatiegebied van ongeveer 530 hectare. Het ligt aan de rand van de Randstad, op het Eiland van Dordrecht en in de Biesbosch. Weinig stedelijke gebieden in Nederland hebben zo’n groot natuur- en recreatiegebied direct in de achtertuin.

Met Nederland PLUS draagt u dus bij aan de realisatie en het onderhoud van deze nieuwe natuurverbinding, de uitbreiding van recreatiemogelijkheden, verbetering van de waterkwaliteit, goede waterberging én aan Project Togo.

Wat is Gold Standard?
Gold Standard is een internationaal keurmerk. Met dit keurmerk heeft u de garantie dat het door u gekozen klimaatbeschermingsproject écht duurzaam is. Dan voldoet het project minimaal aan de volgende criteria:

  • er is daadwerkelijk sprake van extra CO2-vermindering;
  • lokale partijen zijn betrokken;
  • de bijdrage aan duurzame ontwikkeling is transparant.

De beoordeling of een project in aanmerking komt voor Gold Standard vindt plaats door erkende organisaties waaronder het World Wildlife Fund (WWF).

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!

Privacy Disclaimer