Sluit

Waterkwaliteit onder de loep

###Glansrijke overwinning

Topprestaties gebundeld in
bekroond fotoboek

Zo werkt klimaatneutraal produceren

Gecertificeerde CO2-compensatie

Wij bieden u, als eerste drukkerij in Nederland, de mogelijkheid om gecertificeerd, 100% klimaatneutraal te produceren. Tuijtel is hiervoor gecertificeerd door natureOffice®. Het werkt als volgt.

Het percentage CO2 dat vrijkomt in het proces van papierproductie tot en met de logistiek, wordt gecompenseerd door het reduceren van dezelfde hoeveelheid CO2 elders. Gezien het effect van broeikasgassen op het wereldwijde klimaat, maakt het niet uit waar emissiereductie plaatsvindt. Bij de berekening van de CO2-compensatie voor uw opdracht wordt dus rekening gehouden met het gehele proces, van grondstof tot en met distributie naar uw doelgroep. Zo bent u ervan verzekerd dat u het volledige proces compenseert en niet slechts een klein deel daarvan; 100% klimaatneutraal dus.

natureOffice® initieert en ondersteunt projecten waarbij CO2-emissies worden vermeden, beperkt of gecompenseerd. Dit zijn Gold Standard projecten op het gebied van natuurbeheer of duurzame energie uit zon, wind, water of biomassa, veelal in derde wereld landen.

De CO2-uitstoot van de druk- of printopdracht wordt bij natureOffice® aan de hand van de opdrachtspecificaties berekend, geregistreerd en gekoppeld aan het door u gekozen project. U ontvangt hiervan een officieel certificaat en u mag het natureOffice®-logo gebruiken. Het certificaat en het logo zijn voorzien van een via internet traceerbare unieke code die refereert aan het gekozen project.

Jaarlijks compenseren onze opdrachtgevers circa 675 ton CO2-uitstoot door klimaatneutraal te produceren. Op deze wijze is al ruim 1 miljoen kilo CO2 gecompenseerd!

Helpt u ook mee aan een klimaatneutralere wereld? Gecertificeerde CO2-compensatie kan meestal al voor slechts enkele tientjes per opdracht en soms zelfs voor maar enkele euro’s. Dus waarom zou u het níet doen? Vraag uw order- of accountmanager om meer informatie.

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!

Privacy Disclaimer