Sluit

Kunst uit het boekje

###Iedereen doet mee

Spetterend bedrijfsevent met crossmedia mailing

> Koken een feestje voor kids

Nederland Plus helpt mee bij herplant Biesbosch

Nieuw essenbos in de maak...

Werkzaamheden essenbos drone 2 kl

De extra bijdrage die opdrachtgevers van Tuijtel met hun CO2 compensatie in het Nederland Plus Project opbrengen, gaat in zijn geheel naar de herplant van een uniek stuk bos.

Een groot bosgebied in de Hollandse Biesbosch waar voornamelijk Essen staan, is afgelopen jaren ten prooi gevallen aan essentaksterfte. Sinds maart 2019 is het gebied afgesloten voor publiek en na de zomer is gestart met het verwijderen van gevallen bomen en het rooien van de niet meer levensvatbare bomen.

In eerste instantie vinden de werkzaamheden plaats in één helft van het bos, waardoor er voldoende rust en ruimte bewaard blijft voor dieren. Daarnaast worden essen die níet zijn aangetast gespaard en andere gezonde bomen en struiken worden ook behouden. Tevens zal aanwezig dood hout achterblijven ten behoeve van de biodiversiteit en voor het behouden -en zelfs versterken- van natuurwaarden.

Na een deel van de kapwerkzaamheden is in november 2019 al gestart met aanplant van verschillende inheemse boom- en struiksoorten, zodat het bos zich weer snel kan ontwikkelen. Een gemengd bos is weerbaarder tegen mogelijk toekomstige nieuwe ziekten en de gevolgen van een veranderend klimaat.

Hoewel veel planten en struiken al snel opkomen, duurt het daarna enkele jaren tot er weer een volwaardig bos ontstaat. Het geheel aan werkzaamheden zal naar alle waarschijnlijkheid tot eind 2021 duren. Daarna zal het bos weer worden opengesteld voor publiek.

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!

Privacy Disclaimer