Sluit

Waterkwaliteit onder de loep

###Ons kleinste drukwerk in een paperstorm

Van catwalk tot goodiebag

> Al het goeie komt van Melkunie koeien
logo
T (0184) 614 011
E info@tuijtel.com

Tips & Tricks

Echt groene stroom?!

Tuijtel maakt al een aantal jaren gebruik van 100% groene stroom. Tenminste dat dachten we… Bij controle bleek dat de Garantie van Oorsprong toch iets anders uitwees. De oorsprong van deze stroom was niet Nederlands, maar Noors. Dan mag de stroom officieel niet doorgaan voor groene stroom.

Daarom zijn we overgestapt naar een nieuwe leverancier voor groene stroom met Garanties van Oorsprong uit Nederland. Oer-Hollandse windenergie, gecertificeerd door Stichting Milieukeur. Maakt u gebruik van groene stroom? Kijk dan goed op het stroometiket.

Op het stroometiket staat de herkomst en de bron van de geleverde groene stroom, de Garantie van Oorsprong (GvO). Sinds 2014 mag niet meer alle geïmporteerde stroom als ‘groen’ aangemerkt worden.

De gedachte hierachter: de import van deze stroom levert geen bijdrage aan de vergroening van de elektriciteitsproductie, omdat bijvoorbeeld de Scandinavische waterkrachtcentrales al langer bestaan. Een keuze voor geïmporteerde stroom zorgt niet voor nieuwe investeringen in duurzame energiebronnen. Weer wat geleerd!

Trefwoorden:duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, MVO, klimaatneutraal, co2,

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!

Privacy Disclaimer