###Natuureducatie met duurzame materialen

Verbinding tussen onderwerp
en eindproduct

logo
T (0184) 614 011
E info@tuijtel.com

Tips & Tricks

Maak gebruik van onze MVO-inzichten

MVO in de praktijk brengen, kan lastig zijn. Daar weten wij alles van. Daarom delen wij graag onze inzichten met u. Martin Bakker is onze KAM-manager en is stand-by voor al uw vragen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Meer achtergrond-informatie? Lees dan onze visie op MVO:

Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO) is dé trend van dit moment. Toen wij hiermee aan de slag gingen, bleek dat ons KAM-programma een perfecte basis is voor MVO. Want: het KAM-programma wordt gevormd door diverse certificeringen op het vlak van Kwaliteit, Arbo en Milieu. Deze dagen ons sowieso uit om verbeterpunten te blijven zoeken.

Maar dan? Zijn ISO- en OHSAS-certificeringen genoeg en hoeveel moet je nog meer behalen voor je kunt zeggen dat je breed genoeg met MVO bezig bent? Na wat wikken en wegen en onafhankelijk advies, kwamen we tot de conclusie: niet het behalen van nog meer certificeringen of keurmerken maken ons méér MVO. Wij worden alleen méér MVO door duurzaamheid in alle opzichten een praktische invulling te geven.

Dit doen wij door steeds weer nieuwe MVO-verbeterpunten in kaart te brengen. Deze verbeterpunten krijgen handen en voeten dankzij interne MVO-verbeterteams, gevormd door eigen medewerkers. Zíj brengen het in de praktijk. Zo maken wij onze horizon breder dan het KAM-programma en certificeringen alleen. Zo wordt ons KAM-programma een MVO-programma.

Natuurlijk blijven we ook kritisch op dat MVO-programma. Informatiebeveiliging wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker. Daarom willen we ook dit certificaat behalen. Anderzijds nemen we juist afscheid van één van onze certificaten; de Grafimedia Arbo RI&E. Deze heeft te veel overlap met ons OHSAS 18001 certificaat.

Oftewel: MVO is kritisch op jezelf blijven en een kwestie van gezond verstand gebruiken. Een mooi proces en wij delen onze inzichten ook graag met u. Kunnen wij helpen bij uw wik- en weegproces? We horen het graag!

Trefwoorden:duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, MVO, klimaatneutraal, co2,

NATUUR IN DE MAAK 2020

Dankzij uw bijdrage in Nederland Plus, krijgt het Essenbos in Nationaal Park de Biesbosch komende jaren weer vorm!

Privacy Disclaimer