Sluit

De nieuwste trends in een
oogstrelend magazine 

Topdesign binnen handbereik

###Tijdelijk depot zonder overlast

Slimme communicatie in de 
goederen- en transportwereld

> Zelfde roots
logo
T (0184) 614 011
E .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Tips & Tricks

Wat is alcoholvrij drukwerk?

Bij het offsetdrukproces zijn inkt, alcohol en water nodig om het drukbeeld over te kunnen zetten op papier. Alcohol, ook wel IPA genoemd, is een vluchtige stof die schadelijk is voor de gezondheid van medewerkers.

Alcoholvrij drukken is een intensief proces en kost meer inspanning en inzet van de drukkerij. Tegelijk levert het een meer stabiel proces op en constante kwaliteit.

Wij drukken op onze grootformaatpersen volledig alcoholvrij en op de kleinformaatpers met slechts 3% toevoeging van alcohol (max. 5% is toegestaan volgens wetgeving). Hierdoor hebben wij ongezonde dampen op de werkvloer teruggedrongen tot ver onder de wettelijke norm.

Hoe wij omgaan met het nog verder verlagen van het percentage IPA op de kleinformaatpers? Dat leest u in ons Duurzaamheidsverslag. Heeft u daar interesse in?
Vraag een exemplaar aan bij onze MVO-manager Martin Bakker. Ook voor vragen over alcoholvrij drukken kunt u bij hem terecht.

Inmiddels hebben branchevereniging KVGO en de grafische vakbonden ook het thema rondom vluchtige stoffen opgepikt. Goed dat er meer aandacht voor komt! Kijk op www.stofwisseling.nu voor meer info.
 

Trefwoorden: duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, klimaatneutraal, MVO, co2

NATUUR IN DE MAAK

Dankzij u krijgt De Nieuwe Dordtse Biesbosch vorm! Dít gebeurt er met uw bijdrage voor Nederland PLUS: